Basisopleiding Trainingsacteren

Trainingsacteren is een vak!


Beschrijving training

Een trainingsacteur is een makelaar in gedrag die op levensechte wijze gedrag van een klant, collega of leidinggevende naspeelt. Hij houdt deelnemers een spiegel voor tijdens opleiding, training of coaching. Je kunt het zo gek niet bedenken of een trainingsacteur is in staat om alle voorkomende gedragsdilemma’s voor het voetlicht te brengen door spel en interacties met de deelnemers.

Scènes die voortdurend wijzigen. Uiteenlopende tegenspelers. En spannende improvisaties. Eén zekerheid: Als trainingsacteur heb je geen saai werk. Tegelijkertijd wordt er veel van je verwacht.

Wil je de elementaire technieken van het trainingsacteren onder de knie krijgen? Opleidingsbureau Mieke Bouwens biedt deze Basisopleiding Trainingsacteur én verdiepingsmodulen volgens de Skills-labmethode jaarlijks aan.

Locatie
De opleiding wordt gegeven op schitterende en inspirerende locaties: Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden en de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Kosten en data

Locatie Leeuwarden 2018

Dinsdagen 18 sept, 16 & 30 oktober, 20 november, 4 & 18 december 2018.

Van 09.00 tot 17.00 uur.

Locatie 's-Hertogenbosch 2018

Don & vrij 17 & 18 mei, 31 mei & 1 juni, 14 & 15 juni 2018.

Van 09.00 tot 17.00 uur.

Investering tot 1 januari 2018
Voor  € 1.795,= particulieren en organisaties € 1.925,=.

Investering na 1 januari 2018
Voor particulieren € 1.925,= en € 2175,= particulieren.

Trainers

Mieke Bouwens

Mieke Bouwens

Trainer didactische en communicatieve vaardigheden
Mirjam Eijsvogel

Mirjam Eijsvogel

Gasttrainer en acteur
Dorien Folkers

Dorien Folkers

Gasttrainer en acteur

Doelgroep en programma

Doelgroep
Deze zesdaagse basisopleiding op HBO niveau staat open voor iedereen. Er gelden slechts twee condities: je hebt affiniteit met spel, improvisatie én met de ontwikkeling van medewerkers in allerlei bedrijven. De sectoren waarin jij als trainingsacteur aan het werk gaat kunnen zeer uiteenlopend zijn.
Zo kunnen leidinggevenden, medewerkers, studenten hun sociale, communicatieve, didactische en beroepsvaardigheden versterken en fijnslijpen dankzij jouw spel, techniek, inlevingsvermogen en didactische inzichten.

Wat je leert
Tijdens je zes opleidingsdagen word je ingewijd in verschillende acteertechnieken en spelvormen. Je leert bijvoorbeeld agressief gedrag, conflicten en ethische dilemma’s uitspelen, beproeft en verdiept uiteenlopende emoties en beoefent het gebruik van humor en andere ‘ijsbrekers’. Bovendien scherp je je improvisatievermogen, waarbij je in de huid kruipt van zeer diverse personen – van manager die een moed verzamelt voor een pittig gesprek, een angstige patiënt, een tegendraadse cliënt tot overambitieuze collega of conflictmijdende bestuursvoorzitter. Kortom: je raakt vertrouwd met rollen die passen bij verschillende functies, bevoegdheden, leeftijden en situaties.

Opbrengst
Na de basistraining heb je kennis gemaakt met en beheerst je in beginsel:
1.  Het beroep van trainingsacteur
2.  Inlevingstechnieken
3.  Rolopbouw en transformatie
4.  Basisvaardigheden trainingsacteur
5.  Schakelen in emoties
6.  Verschillende werkvormen
7.  Samenwerken met de trainer
8.  Werken aan willen | weerstand
9.  Feedback & feedforward vaardigheden
10. Verschillende casussen zoals agressieve klanten
11. De techniek van het uitvragen
12. Presenteren van jouw interpretatie
13. Netwerk van trainingsacteurs & trainers                                                                                                                                                                       14. De opleiding is geschikt voor zowel de non-profit als commerciële sector

Gastdocenten
Tijdens de opleiding krijg je van verschillende gasttrainers en -acteurs les.

Certificering
Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat van Opleidingsbureau Mieke Bouwens.

Inschrijven

Vul de gegevens hieronder in als je wilt inschrijven voor de Basisopleiding Trainingsacteren. Ik neem snel contact met je op.

Mieke Bouwens is CRBKBO geregistreerd en gecertificeerd
Opleidingsbureau Mieke Bouwens is CRKBO geregistreerd en gecertificeerd. Derhalve bieden wij een BTW-vrije offerte & factuur.
Top